lauantai 31. joulukuuta 2016

Ovatko roolipelit vaarallisia?

Eksyin aikani kuluksi Ylen Elävään Arkistoon lueskelemaan ja katsomaan videota, jossa pohdittiin johtaako larppaaminen/roolipelaaminen yleensäkin saatananpalvontaan. 

Mielestäni tämä on aivan tuulesta temmattu väite. Tosin tuon "kokemattoman aikuisen", eli Anna Lintusen, lapset ovat saattaneet pelata maratonina ja uppoutuneet cyberpunk-tyyppisiin peleihin niin, että ulkopuolinen maailma unohtuu. Näemmä tuosta Lintusen poikien harrastuksesta on muodostunut niin rakas, että siitä on väkisinkin tehtävä jatkuva osa elämää.
Mielestäni nuo cyberpunk-teemaiset pelit olivat vain ohimenevä buumi, kuten vuosina 2015-2016 ilmestyneet rikollisuusroolipelitkin. 

Lintunen ei lähtenyt ihan tyhjin taskuin matkaan, vaan naisella on myös todistusaineistoa. Myös Larppaaja-lehtisiäkin luetaan kuin piru Raamattua. Cyberpunk-teemaiset pelit olivat saattaneet saada Lintusen poikien pään sekaisin. Yksinkertaista. Larppaajassakin oli kyseenalaista materiaalia (kuten pehmustetun miekan teko-ohjeet, kaunotar ja hirviö-teemainen kuvituskuva, kuvailtuna "kauhumies suutelee kaunotarta"). Tätä minäkään en sulata. Ja miksi Larppaaja oli Opetusministeriön (tai mikä päätäntäpaikka onkaan) tukema? Tämä ei olekaan ihan niin yksinkertaista, enkä minäkään sitä ymmärrä.

1 kommentti:

  1. Plussat:

    + Nätti ulkka

    + Chatti sivupalkissa

    + Hienoja postauksia



    Miinukset:

    Ei löytynyt



    Sanallinen:

    Ihan mukavan oloiselta blogilta Suojelusenkeli vaikuttaa. En voi muuta sanoa.



    Arvosana: 9,5

    VastaaPoista